You are currently viewing Stângaci celebri

Stângaci celebri

La nivel mondial istoria a dat stângaci celebri precum Napoleon, Alexandru Macedon, Da Vinci, Michelangelo, Ioana D’Arc, Charlie Chaplin, Bill Gates, Prințul William, Angelina Jolie, Jim Carrey, Barack Obama, Nicole Kidman, Robert de Niro, Sylverster Stallone, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Morgan Freeman, Brad Pitt etc.

Iată o lista cu câteva celebrități despre care s-ar putea să nu fi știut ca sunt stângace.

Prințul William

Stângaci celebri

Prințul William este omul ciudat din familia sa când vine vorba de mâna dominanta. Regina Elisabeta, prințul Charles, prințesa Diana, prințul Harry și propria soție, Kate Middleton, sunt toți dreptaci, în timp ce prințul William scrie cu mâna stângă . Dar se pare că Regina Victoria era stângace.

Bruce Willis

Dacă ați văzut vreodată vreun film în care Bruce Willis trage cu arma (OK, cam toate sunt așa …), ați fi observat că le ține în mâna stângă. Poate că stângacii sunt atrași de alți stângaci, pentru că fosta soție a lui Willis, Demi Moore, este și ea tot stângace.

Kate Hudson

Stângaci celebri

La fel ca celebra sa mama, Goldie Hawn, actrița Kate Hudson este și ea stângace. Deci, stângăcia este ceva ce poate fi transmis de la părinți? Oamenii de știință spun că este o problema complexă și că mâna dominanta este decisă de mulți factori.

Stângaci celebri – Nicole Kidman

Stângaci celebri

Este o actrița atât de grozavă încât, atunci când a interpretat-o pe scriitoarea Virginia Woolf în „The Hours” din 2002,  a învățat de fapt să scrie cu mâna dreaptă pentru a își face interpretarea cat mai autentică.

Angelina Jolie

angelina-jolie-stangace

Angelina Jolie este, de asemenea, o stângace. De fapt, vedeta ar fi avut nevoie de o armă pentru stângaci special creată pentru rolul ei în „Lara Croft: Tomb Raider”.

Lady Gaga

Chiar și cei mai mari fani ai lui Lady Gaga ar putea fi surprinși să afle că este de fapt stângace. Asta pentru că atunci când cântă la chitară o face cu mâna dreaptă. Dar, atunci când semnează un autograf o face cu mâna stângă.

Marie Curie

Stângaci celebri

Marie Curie, dublu laureată a Premiului Nobel, a fost singura savantă care a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite, fizică și chimie. Este cunoscută pentru cercetările sale în domeniul elementelor radioactive, al radioactivității naturale și al aplicațiilor acestora în medicină. A introdus în fizică termenul de radioactivitate.

A fost căsătorită cu colegul său Pierre Curie, de asemenea stangaci, care a contribuit la cercetarile lui Marie.

Istoricii cred că și fiica lor, Irene Joliot-Curie, a fost stângace. Irene a câștigat si ea un premiu Nobel alături de soțul ei – care, ai ghicit, era tot stângaci.

Mark Wahlberg

Stângaci celebri

Un alt stângaci faimos este Mark Wahlberg. Când Wahlberg a jucat în filmul „Shooter”, a învățat cum să tragă cu arma cu mâna dreaptă, deoarece majoritatea lunetiștilor militari sunt dreptaci.

Stângaci celebri – Morgan Freeman

Știți deja că Morgan Freeman este una din cele mai plăcute voci. Din păcate, actorul a suferit un accident de mașină in 2008, lucru care l-a forțat să poarte mereu o mănușă de compresie pe mana stânga. Însă încă îi place să joace golf, lucru pe care a spus că îl face acum doar cu mana dreapta.

Barak Obama

Americanii de culoare nu au fost singura minoritate care s-a bucurat la învestitură lui Barack Obama, pentru că și stângăcii au sărbătorit revenirea unuia dintre ei la Casă Albă.

„Sunt stângaci. Trebuie să va obișnuiți cu acest lucru”, a spus președintele când semna primele documente oficiale, sub blitzurile fotografilor.

Primul președinte de culoare al Statelor Unite, Barack Obama nu este însă primul președinte care scrie cu mâna stânga. Foarte mulți predecesori ai săi au fost stângaci. Este cazul lui Jimmy Carter, lui George H.W Bush, și al lui Bill Clinton. 

Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg, pe numele ei real Caryn Elaine Johnson, este o actriță americană, comediantă, autoare și gazdă de televiziune. A fost nominalizată la 13 premii Emmy și este una dintre puținele actrițe care au câștigat un Premiul Emmy, un premiu Grammy, un premiu Oscar și un premiu Tony.  A fost a doua femeie de culoare care a câștigat un premiu Oscar pentru actorie.

Rolul revoluționar al lui Whoopi Goldberg a fost Celie, o femeie maltratată din sud adânc, în filmul dramatic de epocă The Color Purple (1985), pentru care a fost nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriță și a câștigat primul său premiu Globul de Aur. Pentru rolul ei în filmul Ghost (1990) în rolul Oda Mae Brown, Goldberg a câștigat Premiul Academiei pentru cea mai bună actriță în rol secundar și un al doilea Glob de Aur, primul ei pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

În televiziune, Whoopi Goldberg este cunoscută pentru rolul ei de Guinan în Star Trek: The Next Generation; din 2007, ea este moderatoarea talk-show-ului The View.

Spread the love

Lasă un răspuns