Contact

Este o lume a dreptacilor, lucru pe care nici măcar nu îl realizăm, o lume în care stângacii sunt nevoiți se adapteze. A fi stângaci în universul dreptacilor nu este ușor în viața de zi cu zi. Stângacii sunt nevoiți să folosească obiecte gândite pentru dreptaci, cum ar fi: stiloul, ascuțitoarea, foarfeca, ceasul, tastatură computerului, mouse-ul, cuțitele, caietele cu spirală, desfăcătorul de conserve, tirbușonul, bumerangul, instrumentele muzicale, etc.

Stângacii reprezintă aproximativ 12% din întreaga populație la nivel mondial. Din fericire, practicile prin care se încearcă obligarea stângacilor de a deprinde folosirea mâinii drepte sunt pe cale de dispariție. Cu toate acestea, stângacii se întâlnesc în viată de zi cu zi cu situații uneori neplăcute. Dacă nu ne crezi, încearcă  să scrii cu mâna stângă, să folosești foarfeca tot cu mâna stângă, sau să deschizi o conservă cu mâna stângă.

De aceea, ne dorim ca oamenii să conștientizeze provocările cu care se confruntă un stângaci în viața de zi cu zi. Stângăcii au chiar și o zi internațională a lor, Ziua internațională a stângacilor, care se celebrează anual la 13 august. Marcarea acestei zile are în vedere creșterea gradului de conștientizare publică asupra avantajelor și dezavantajelor de a fi stângaci.


Loading

Ne găsești pe Facebook

contact.stangacii@gmail.com