You are currently viewing Muzicieni stângaci renumiți

Muzicieni stângaci renumiți

Jimi Hendrix, Kurt Cobain sau Phil Collins sunt doar câteva exemple de muzicieni stângaci renumiți.

Jimi Hendrix

Deşi tatăl lui a încercat să îl „scape de diavol”, Jimi Hendrix, cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor, a continuat să cânte cu mâna stângă. Mânca şi scria însă cu dreapta. Hendrix a fost primul care a modificat chitara pentru a i se potrivi unui stângaci. Ultimul lui concert a fost cel de la festivalul „Love and Peace”, de pe insula germană Fehmarn din Marea Baltică. Un monument aminteşte de acest eveniment.

jimi-hendrix-stangaci

Tony Iommi

Tony Iommi, chitaristul de la Black Sabbath, un important exponent al stilului Heavy Metal, a influenţat generaţii întregi. Iommi cânta numai cu mâna stângă, deşi la 17 ani, în urma unui accident de muncă, el şi-a pierdut două degete. „Am rămas la mâna stângă şi mi-am construit două degetare din plastic”, povestea el în 2008.

tony-iommi stangaci

Kurt Cobain

Kurt Cobain, un rebel, cânta mai mult cu mâna stângă. În formaţia Nirvana, el era singurul stângaci. La baterie, interpreta, din când în când, si cu dreapta. Faimosul mesaj de rămas bun l-a scris tot cu mâna dreaptă: „Nu mai simt pasiunea. Mai bine să mă sting decât să mă veştejesc”.

kurt-cobain-stangaci

Paul McCartney -stângacii din Beatles: primul

Aproape că nu există instrument pe care să nu îl stăpânească Sir Paul McCartney. Acesta cânta cu dreapta la baterie, dar la faimoasa chitară bass Höfner 500/1 cânta cu mâna stângă. După destrămarea formaţiei Beatles, în 1970, McCartney a continuat cariera solo şi a evoluat parţial alături de formația sa Wings.

Paul_McCartney_stangaci

Ringo Starr – stângacii din Beatles: al doilea

Ringo Starr este, de asemenea, stângaci. Dar la baterie cântă precum dreptacii. Orice baterie poate fi adaptată la nevoile stângacilor.

ringo star stangaci

Phil Collins

Phil Collins, solist pop şi faimos baterist, este un „adevărat” stângaci: mănâncă şi scrie cu mâna stângă şi şi-a adaptat astfel şi bateria. Solistul şi compozitorul londonez s-a lansat cu formaţia Genesis. Idolii tinereţii lui au fost Beatles, astfel încât a avut direct exemplul unor muzicieni stângaci.

phil collins stangaci

Elizabeth Cotten

Elizabeth Cotten era o interpretă de blues afroamericană. Deosebit la ea este faptul că a preferat să întoarcă o chitară pentru dreptaci şi să cânte cu mâna stângă. Astfel încât ciupea corzile de jos cu palma şi cu degetul mare crea melodia. Tehnica inspirată de ea se cheamă „Cotten picking”.

muzicieni-stangaci-renumiti

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin, actor de geniu şi muzician amator, poate fi văzut în „Vagabondul” (1916) cum cântă la vioară cu mâna stângă. Şi în particular, el cânta acceptabil la vioară şi violoncel, mereu cu mâna stângă. „Fiecare minut petrecut în afară studioului este dedicat instrumentului”, spunea Chaplin. 

muzicieni-stangaci-renumiti

 

Sursa dw.com

Spread the love

Lasă un răspuns