You are currently viewing Stiloul pentru stângaci – de ce este diferit

Stiloul pentru stângaci – de ce este diferit

Stiloul pentru stângaci este diferit de cel pentru dreptaci. Pentru un stângaci scrisul cu un stilou pentru dreptaci, și nu cu unul special, poate fi dificil. Stiloul reprezintă cea mai mare provocare pentru stângaci, deoarece penițele sunt, în general, concepute pentru dreptaci. Doar câteva mărci produc penițe dedicate stângacilor. 

Deși nu multă lume știe acest lucru, stângacii folosesc stiloul într-un mod diferit. Mâna stângacilor se mișcă în mod natural peste linia scrisului și împinge penița stiloului peste pagină, ceea ce necesită mai mult efort și generează mai multă frecare. stângacilor. 

Mulți stângaci nu primesc instrucțiuni adecvate cum sa scrie în școală. In general, își dau seama singuri. Combinația rezultată din folosirea obiectelor de scris pentru dreptaci și a pozițiilor incomode ale mâinii duce, însă, la o groază de neplăceri, cum ar fi:

  • pătatul hârtiei;
  • zgâriatul hârtiei cu peniţa;
  • flux slab de cerneală;
  • crampe și oboseala mâinilor.

Soluția ideală ar fi un stilou special conceput special pentru stângaci. Astfel, scrisul poate deveni ușor, plăcut şi eficient şi pentru aceștia.

Stiloul pentru stângaci are o penița specială

Dreptacii scriu trăgând de stilou, în vreme ce stângacii împing în peniță, ceea ce înseamnă că, în vârful instrumentului de scris trebuie să fie o bilă, pentru ca stiloul să nu înțepe foaia. Folosirea de către un stângaci a unui stilou obișnuit poate duce la o proastă dozare a fluxului de cerneală și la zgâriatul foii de scris. Penița unui stilou pentru stângaci este special concepută pentru eliminarea acestor probleme.

Citiți aici mai multe despre probleme de scris des întâlnite la stângaci.

Există stilouri care au penițe cu vârful ușor oblic, special concepute pentru unghiul de scriere pe care îl folosesc stângacii. 

Alte tipuri de stilouri au o peniță cu o formă ușor îndoită, care oferă o experiență extrem de bună a scrisului, indiferent de scris, stil sau textura hârtiei. 

Stiloul pentru stângaci

Poziția mâinii și a hârtiei

Un stângaci nu vede scrisul, decât dacă stă într-o anumită poziție și tine la fel și foaia pe care scrie. Lucrurile acestea se învață, dar este nevoie și de un stilou care să nu-i alunece din mână și să-i asigure un confort cât mai bun.

Alte stilouri au corpul butucănos, ceea ce le face mult mai ușor de ținut în mână. Este o opțiune excelentă pentru cei care țin prea strâns stiloul în mână și experimentează crampe ale mânii. Penița are un vârf mare și rotund, astfel încât să poate scrie cu ușurință, indiferent de modul în care este ținut stiloul.

De asemenea, majoritatea stilourilor un grip ergonomic pentru a încuraja o prindere cât mai bună și corectă a stiloului.

Aici puteți afla mai multe despre grip-uri.

Stiloul pentru stângaci

Cerneala

Un alt aspect important este tipul de cerneală folosită. Un copil stângaci va trece cu mâna peste ceea ce scrie, iar cerneala standard se va întinde, prin urmare este indicat să se aleagă o cerneală cu usucare rapidă.

Majoritatea cernelurilor stau deasupra hârtiei în timp ce se usucă, dar există şi cerneluri special concepute pentru a se îmbiba rapid în fibrele hârtiei. Dacă se folosește o peniță subțire, durează mai puțin de zece secunde pentru a se usca complet pe aproape orice hârtie.

Stiloul pentru stângaci

Desigur, preferințele fiecăruia sunt diferite, iar ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru altcineva. De exemplu, o persoană care scrie repede poate avea nevoie de o peniță subțire și de cerneală cu uscare rapidă. O persoană care preferă penițele mai late poate să țină mâna sub linia scrisului.

Persoanele stângace ar trebui să testeze diferite opțiuni pentru a o găsi pe aceea care să funcționeze cel mai bine pentru fiecare.

În video-ul de mai jos găsiți câteva sfaturi pentru stângaci cum să folosească corect un stilou pentru stângaci.

Lasă un răspuns