You are currently viewing Obiecte necesare stângacilor

Obiecte necesare stângacilor

Exista o serie de obiecte necesare stângaciilor, obiectele care au menirea de a le face acestora viața mai ușoară. Acoperă o gamă largă a activităților cotidiene, fiind destinate folosirii pentru a scrie, a mânca, a cânta, a lucra, etc. Probabil că mulți dintre stângaci s-au obișnuit deja cu utilizarea produselor obișnuite. Însă, există și stângaci nemulțumiți, care resimt lipsa unor obiecte special concepute pentru ei.

Pe vremuri, nimeni nu auzise de obiecte pentru stângaci. La școală, vrând-nevrând, toată lumea avea rechizitele standard. Între timp, posibilitățile și mentalitățile oamenilor s-au schimbat, iar un stilou pentru stângaci nu mai e un obiect exotic, ci un produs banal.

În cele ce urmează puteți citi despre unele din cele mai uzuale obiecte realizate special pentru stângaci. Fiecare obiect are anumite caracteristici care îl fac mai ușor de folosit de către aceștia, cum ar fi foarfeca, rigla, tastatura computerului, cuțitul, stiloul pentru stângaci, desfăcătorul de conserve, oala, ibricul, polonicul, chitara, ascuțitoarea, etc.

Foarfeca pentru stângaci

foarfeca pentru stângaci

Diferența principală dintre foarfecele pentru stângaci și cele pentru dreptaci este modul în care lamele sunt conectate. O foarfeca standard, când o deschideți, lama din partea dreaptă se ridică și lama din partea stângă coboară. Nu contează dacă întoarceți foarfeca, lama care taie va fi în continuare cea din partea de sus. Dacă nu credeți, luați o foarfecă și încercați.

Ceea ce este diferit la foarfeca pentru stângaci este ca lamele sunt inversate, astfel încât cea din stânga se afla deasupra celei din dreapta. În felul acesta, persoana stângace vede clar linia de taiere. O foarfeca pentru dreptaci face dificilă urmărirea linei de taiere.

Există foarfeci pentru stângaci pentru tuns, pentru manichiură, pentru croitorie, pentru copii, pentru uzul zilnic, etc.

Citiți aici cum să învățați un stângaci să taie cu foarfeca.

Rigla

Este numerotată de la dreapta la stânga. Poate fi folosită fără că mâna stânga să acopere linia care se trasează. În plus, această este mișcarea naturală a stângilor atunci când trag linii: de la dreapta la stânga.

Tastatura pentru stângaci

Un disconfort des întâlnit la tastaturi este faptul ca tastatura numerică este dispusă în dreapta tastaturii principale. Lucrul cu o astfel de tastatură este incomod pentru stângaci, mai ales dacă sunt nevoiți introducă multe date.

Tastaturile pentru stângaci au tastele numerice și săgețile plasate în partea stângă a tastaturii.

Sau, pentru a putea folosi o tastatură clasică, stângacii pot utiliza tastele numerice din partea de sus a tastaturii. Sau pot achiziționa o tastatură numerică pe care o pot atașa la computer.

Cuțitul

Lama unui cuțit pentru stângaci este șlefuită pe partea dreapta. Un cuțit obișnuit, șlefuit pe partea stângă, face că manevrarea de către un stângaci să fie greoaie.

Cuțitul de pâine pentru dreptaci are zimții pe partea stângă a lamei, astfel încât să contracareze mișcarea naturală de răsucire a mâinii. Un stângaci are probleme cu aceste cuțite, deoarece efectul răsucirii mâinii și al zimților se combină și astfel tăietură iese curbată. 

Stiloul pentru stângaci

maner-triunghiular-stilou-stangaci

Deşi nu multă lume ştie acest lucru, stângacii nu folosesc stiloul ca să scrie în acelaşi fel cu dreptacii. De aceea, pentru ei, scrisul cu un stilou de dreptaci poate fi dificilă.

Citește aici mai multe de ce stiloul pentru stângaci este diferit.

Mâna stângacilor se mișcă în mod natural peste linia scrisului si împinge penița stiloului peste pagină, ceea ce necesită mai mult efort și generează mai multă frecare.

Mulți stângaci nu primesc instrucțiuni adecvate cum sa scrie în școală, în general își dau seama singuri cum să scrie. Combinația rezultată din folosirea ustensilelor de scris pentru dreptaci și a pozițiilor incomode ale mâinii duce, însă, la o groază de neplăceri, cum ar fi:

  • pătatul hârtiei;
  • zgâriatul hârtiei cu peniţa;
  • flux slab de cerneală;
  • crampe și oboseala mâinilor.

Soluţia ideală ar fi un stilou special conceput pentru stângaci. Astfel, scrisul poate deveni uşor, plăcut şi eficient şi pentru aceştia.

Desfăcătorul de conserve

Desfăcătorul de conserve este conceput astfel încât cele două mânere să fie strânse cu mâna dreapta. Partea rotativă este plasată în partea stânga a desfăcătorului, pentru a fi manevrată cu mâna stânga și se rotește în sens invers acelor de ceasornic, un lucru mult mai natural pentru stângaci.

Oala, ibricul, polonicul

ibric pentru stângaci

În cazul în care sunt prevăzute cu un cioc, acestea se află pe partea dreaptă.

Oricine încearcă să toarne dintr-o oală sau ibric folosind mâna stângă știe că nu numai că poate fi ciudat, ci chiar periculos, deoarece trebuie să turnați peste mâna. 

Chitara pentru stângaci

O chitară bună pentru stângaci are nu numai corzile inversate, ci și toate celelalte părți, pentru a produce un sunet specific. Cu toate acestea, este o opțiune costisitoare.

Învățarea unui stângaci să cânte la chitară nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Elevul stângaci stă vis-a-vis de profesorul dreptaci, că și cum ar privi într-o oglindă. Este un mod simplu și eficient de a învăța. 

Ascuțitoarea pentru stângaci

ascutitoare stangaci

În timp ce dreptacii țin ascuțitoarea în mâna stânga și ascut creionul cu mâna dreapta, stângacii procedează exact invers: țin ascuțitoarea în mâna dreapta și ascut creionul cu mâna stânga, în sens invers acelor de ceasornic, mișcarea naturală pentru stângaci.

În plus, lama ascuțitorii este montată invers, tocmai pentru a tăia in sens invers acelor de ceasornic.

Tirbușonul

Tirbușoanele standard sunt concepute pentru dreptaci și sunt făcute sa se rotească în sensul acelor de ceasornic folosind mana dreapta. Cu toate acestea, dacă sunteți o persoană stângace, întoarcerea tirbușonului în sensul acelor de ceasornic poate fi o mișcare incomoda.

Un tirbușon pentru stângaci este prevăzut cu un burghiu care se rotește în sens invers acelor de ceasornic – o mișcare naturală pentru un stângaci.

Bumerangul

bumerang stangaci

Fiecare braț al unui bumerang are formă aripii unui avion iar marginea superioară este mai lungă decât marginea inferioară

Un bumerang dispune de o latură de atac și una de fugă.
Din această cauză, un bumerang pentru dreptaci nu poate fi utilizat de un stângaci. Există modele pentru dreptaci şi stângaci. Latura de atac trebuie să fie în faţă, în sensul de lansare.

Aici puteți citi mai multe despre bumerangul pentru stângaci.

rechizite pentru stangaci

Citiți aici și despre rechizite speciale pentru stângaci

Lasă un răspuns