You are currently viewing Cum fac stângăcii literele

Cum fac stângăcii literele

Când copiii stângaci încep să scrie, este posibil să le fie mai ușor să formeze anumite litere ale alfabetului în modul lor special și le puteți facilita scrierea arătându-le cum. Nu toți stângacii vor scrie la fel, așa cum nici toți dreptacii nu scriu la fel. Lăsați-i să își formeze stilul propriu.

Pentru majoritatea copiilor stângaci, scrisul este unul din cele mai mari obstacole. Dreptacii trag în mod natural stiloul de-a lungul paginii și pot face cu ușurință linii de la stânga la dreapta urmând direcția de scriere, însă stângacii împing stiloul și astfel le este mai ușor facă liniile de la dreapta la stânga.

Să învățați un copil stângaci literele este o provocare. Acest lucru se face în mod diferit față de copiii dreptaci. Dacă acestora le puteți ghida mâna pe foaie, cu un copil stângaci nu merge la fel. Atunci când îl învățați să scrie, sau când îl învățați să își lege șireturile, trebuie să faceți lucrurile în oglindă. În loc să stați lângă el, așezați-va în fața lui. În acest fel, el va urmări mișcările dvs. și le va imita, exact așa cum le vede.

Citește aici mai multe despre cum învățăm un copil stângaci să scrie.

Literele ca A, E, F, H, T sunt construite din elemente verticale (linii), iar stângacilor le este mai simplu sa le traseze de la dreapta la stânga.

Deb Grahan, M.S., expert în educația specială, din Croton-on-Hudson, New York, care lucrează cu copii stângaci de toate vârstele pentru a dezvolta tehnici corecte de scriere, afirmă: „În primul și în primul rând trebuie înțeles că stângacii fac lucrurile diferit de dreptaci. Și asta e în regulă. Este specificul lor.”

„Este în regulă să traseze un T sau un E de la dreapta la stânga în loc să pornești de la stânga la dreapta, să desenezi un S de jos în sus sau să pui punctul lui I și J înainte să desenezi litera” spune Graham.

Iată mai jos câteva fișe potrivite copiilor stângaci

Iar aici iată un film în care le sunt explicate literele.

Lasă un răspuns