You are currently viewing Rechizite pentru stângaci

Rechizite pentru stângaci

Astăzi există o mulțime de rechizite pentru stângaci. Acestea au un design special iar caracteristicile produselor fac posibila folosirea lor cu ușurința de către copiii stângaci, cum ar fi instrumentele de scris, foarfeca, rigla, ascuțitoarea, etc.

Există o multitudine de pixuri, creioane, stilouri și alte rechizite menite să ajute stângăcii să dobândească și să mențină un stil de scriere corect. Se găsesc într-o gamă largă și diversă, în tot felul de culori atrăgătoare, concepute pentru a păstra copilul interesat de scrisul de mână.

Rechizite pentru stângaci – stiloul

Deși nu multă lume știe acest lucru, stângacii nu folosesc stiloul ca să scrie în același fel cu dreptacii. De aceea, pentru ei, scrisul cu un stilou de dreptaci poate fi dificilă.

Mâna stângacilor se mișcă în mod natural peste linia scrisului si împinge penița stiloului peste hârtie, ceea ce necesită mai mult efort și generează mai multă frecare.

Mulți stângaci nu primesc instrucțiuni adecvate cum sa scrie în școală, în general își dau seama singuri cum să scrie. Combinația rezultată din folosirea ustensilelor de scris pentru dreptaci și a pozițiilor incomode ale mâinii duce, însă, la o groază de neplăceri, cum ar fi:

  • pătatul hârtiei;
  • zgâriatul hârtiei cu penița;
  • flux slab de cerneală;
  • crampe și oboseala mâinilor.

Soluția ideală este un stilou special conceput pentru stângaci. Astfel, scrisul poate deveni ușor, plăcut și eficient și pentru aceștia.

Aici puteți citi despre stilourile speciale pentru stângaci.

Rechizite pentru stângaci – roller cu cerneală

Roller-ul pentru stângaci  are o zona de grip ergonomic iar copiii descoperă pentru prima oară experiența scrisului cu un instrument cu cerneală care le oferă și un confort sporit.

Roller-ul este ușor de folosit și are caracteristici foarte asemănătoare cu cele ale unui stilou tradițional: scrisul în sine este asemănător, iar mișcările sunt fluente în timpul scrisului. Vârful special conceput alunecă ușor pe hârtie și facilitează scrisul pentru perioade mai lungi de timp. În același timp, nu este neglijat aspectul menținerii poziției corecte de scriere și de prindere a instrumentului de scris, sprijinit de design-ul special, ergonomic.

Creioanele și creioanele de colorat

Creioanele speciale pentru stângaci au un design triunghiular care asigură o postură relaxată a mâinii în timpul scrierii. Forma aceasta oferă o aderență mai bună, un control mai bun și reduce greutatea la scriere. Sunt potrivite pentru toate vârstele, iar cele supradimensionate sunt mai ușor de manevrat de către cei mici.

Spatiile încastrate antiderapante asigură o postură confortabilă și relaxată a mâinii pentru perioade lungi de timp. Chiar și atunci când creionul este ascuțit, matrițele antiderapante încurajează copiii să țină creionul într-un mod corect.

Pentru colorat sunt potrivite creioanele jumbo, supradimensionate ce pot acoperi suprafețe mari și au mina mai groasă. Creioanele au o formă ergonomică triunghiulară iar corpul lor este acoperit cu o zona de grip pentru o mai bună utilizare, lucru care le face să fie mult mai bine ținute în mâna de către copii.

Lemnul este, in general moale, pentru o ascuțire ușoară, iar mina este lipita de lemn printr-o tehnologie specială, lucru ce previne ruperea.

creion stangaci

Grip-uri pentru creioane

Scrisul de mâna poate fi dificil uneori. Unii copii au nevoie doar de puțin ajutor pentru a își regla modul în care țin un creion. Alții pot suferi de disgrafie, tulburări de procesare senzorială, care afectează capacitățile grafice. Toți acești copii pot beneficia de mânere speciale, grip-uri, care ii vor ajută pe copii să învețe prinderea corectă a instrumentului de scris.

Citiți aici mai multe despre aceste grip-urile pentru creioane.

Suport ajutător pentru scris

Un copil stângaci când începe să scrie, va ține instrumentul de scris cu toate degetele și va apăsa pe instrumentul de scris fără vreun control. Mai mult, nu dispune de vizibilitate asupra scrisului deloc.

Acest dispozitiv simplu este alcătuit dintr-o buclă mare din elastic moale care se trece peste încheietura mâinii, cu buclă mică în sus, prin care se trece creionul sau stiloul, în vreme ce o mică jucărie care este ținută în mână . Toate acestea ajută copilul să realizeze o prindere corectă a instrumentului de scris și să adopte un stil de scriere corect.

Suport ajutator scris stangaci

Ascuțitoarea pentru stângaci

În timp ce dreptacii țin ascuțitoarea în mâna stângă și ascut creionul cu mâna dreaptă, stângacii procedează exact invers: țin ascuțitoarea în mâna dreaptă și ascut creionul cu mâna stângă, în sens invers acelor de ceasornic, mișcarea naturală pentru stângaci.

În plus, lama ascuțitorii este montată invers, tocmai pentru a tăia în sens invers acelor de ceasornic.

Rigla pentru stângaci

Rigla este numerotată de la dreapta la stânga, astfel încât un stângaci trage cu ușurință linii uniforme și bine definite văzând cifrele. Un stângaci împinge stiloul sau creionul, astfel încât linia este mai groasă la sfârșit decât era la început, iar copiii mai mici pot chiar să rupă hârtia. Pentru a putea folosi o riglă clasică, stângacii trag liniile de la dreapta la stânga. Este bine pentru linii generale, dar este incomod pentru măsurători precise.

De exemplu, pentru a măsura cu precizie, sa spunem de la 0 la 8 centimetri, stângacilor le este mai comod să înceapă de la cifra 8 și să tragă o linie spre 0. Cu toate acestea, deși pot vedea cifra 8 atunci când încep sa traseze linia, mâna lor ascunde partea stângă a riglei și nu pot vedea cifra 0. Ei depășesc în mod regulat marcajul cifrei, rezultând o linie mai îngroșată spre capăt.

Soluția este să folosească o riglă pentru stângaci care este numerotată de la dreapta la stânga și poate fi folosită fără ca mâna stângă să acopere linia pe care o trasează. În plus, aceasta este mișcarea naturală a stângilor atunci când trag linii: de la dreapta la stânga, iar măsurătorile rămân vizibile în permanență.

Rigla pentru stângaci

Foarfeca pentru stângaci

Diferența principală dintre o foarfecă pentru stângaci și una pentru dreptaci este modul în care lamele sunt inversate. O foarfecă standard, când o deschideți, lama din partea dreaptă se ridica și lama din partea stângă coboară. Nu contează dacă întoarceți foarfeca, lama care taie va fi în continuare cea din partea de sus. Dacă nu credeți, luați o foarfecă și încercați.

Ceea ce este diferit la foarfeca pentru stângaci este ca lamele sunt inversate, astfel încât cea din stânga se afla deasupra celei din dreapta. In felul acesta, persoana stângace vede clar linia de taiere. O foarfeca pentru dreptaci face dificila urmărirea linei de taiere.

Suport pentru scris

Există suporturi pentru scris special concepute pentru a preveni murdărirea hârtiei sau poziția incorectă a mâinii. Aceste suporturi arată cum ar trebui ținută corect foaia, cum ar trebui ținut stiloul și care este unghiul brațului pentru a obține cel mai confortabil și eficient stil de scriere pentru un stângaci, și sunt imprimate cu memento-uri pentru a le reaminti permanent copiilor poziția corectă.

Rechizite pentru stângaci

Caiet pentru stângaci

Există un model de caiet cu liniatură pentru stângaci, care respectă normele urmate de dreptaci, iar metodele după care copilul stângaci poate deprinde scrierea nu diferă cu nimic de cele utilizate de către copiii dreptaci.

Acest nou tip de caiet poate fi folosit și la clasă, pentru deprinderea scrierii cursive pe o liniatură nouă, și ar permite cadrului didactic unificarea metodologiei de predare și evaluare, oferindu-le tuturor elevilor, atât stângaci cât și dreptaci, aceleași condiții de lucru. 

Citiți aici mai multe despre caietul pentru stângaci.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns