You are currently viewing Profesorii își pot ajuta elevii stângaci

Profesorii își pot ajuta elevii stângaci

Elevii stângaci au aceleași drepturi cu cei dreptaci, trebuie să deprindă și ei scrierea corectă și să își atingă potențialul maxim. Stângăcia nu trebuie să fie niciodată o problemă pentru copii, cu condiția să fie corect îndrumați iar profesorii își pot ajuta elevii stângaci.

Anii de școală ar trebui sa fie interesanți pentru copilul dv., dar cu siguranță se va confrunta cu provocări noi în fiecare zi. El trebuie să fie încrezător în forțele proprii și să aibă curajul de a încerca noi experiențe.

Din păcate, poate nu ar trebui să presupuneți că școala copilului dvs. este conștientă de modul în care poate să răspundă cel mai bine nevoilor stângacilor. Este posibil ca profesorii copilului dv., deși bine instruiți să sprijine o gamă largă de probleme, să nu știe cum să se ocupe corect de elevii stângaci.

Cursurile de formare ale cadrelor didactice nu acoperă acest subiect, al predării scrisului elevilor stângaci, astfel că profesorii noi intră în această profesie neștiind că stângacii pot întâmpina dificultăți de învățare. Profesorii cu experiență își pot dezvoltă pe parcurs propriile metode de ajutor pentru elevii stângaci. Unii profesorii nu sunt conștienți de obstacolele care pot apărea în viața de școlar a unui stângaci și puțini sunt conștienți de nevoile elevilor lor stângaci și nu știu cât de ușor pot fi satisfăcute aceste nevoi. Însă lucrurile nu ar trebui să fie deloc complicate, nevoile stângacilor sunt de fapt foarte simplu de satisfăcut, iar scrisul, ușor de predat.

Putini elevi stângaci au primit îndrumări specifice cu privire la tehnicile corecte de scriere

Într-un studiu realizat de Left-Harder’s Association, aproape 99% din elevii intervievați au afirmat că au întâmpinat dificultăți de scriere, dar numai 10% au primit îndrumări specifice cu privire la tehnicile corecte de scriere de la profesorii lor.

Un procent de 85% din elevi nu au fost niciodată învățați cum sa poziționeze corect hârtia de scris. Această instruire de bază este esențială, mai ales că 78% dintre elevi s-au plâns de dureri de spate sau de oboseala a mâinilor atunci când scriu.

Murdărirea hârtiei este o altă problemă des întâlnită, peste 88% din elevi se confruntă cu aceasta, însă doar 7% au primit vreodată îndrumări cu privire la îmbunătățirea poziției mâinilor pentru a evita murdărirea hârtiei.

Atitudinea față de stângaci s-a îmbunătățit considerabil în ultimii ani și continuă să o facă. Mulți profesori sunt dornici să afle cum să-și ajute elevii, să-i ajute să își dezvolte în mod egal cu dreptacii abilitățile esențiale, cum ar fi scrisul de mână. Însă nu toți sunt conștienți că elevii stângaci au abilități diferite de scriere sau că este importantă poziționarea elevilor în clasă.

Ideal ar fi ca toate cadrele didactice să își adapteze stilul de predare și pentru elevii stângaci, dar acest lucru nu se întâmplă mereu și este nevoie de foarte mult tact atunci când încercăm să îi spunem unui profesor cum să-și facă meseria. Este foarte important să stabiliți o relație deschisă și prietenească cu profesorii, astfel încât să puteți interveni eficient, împreună, de fiecare dată când copilul dvs. întâmpină o problemă pe parcursul școlar.

Lasă un răspuns