Despre stângaci

în lumea dreptacilor

Este o lume a dreptacilor, lucru pe care nici măcar nu îl realizăm, o lume în care stângacii sunt nevoiți se adapteze.

Stângacii reprezintă aproximativ 12% din întreaga populație la nivel mondial. Din fericire, practicile prin care se încearcă obligarea stângacilor de a deprinde folosirea mâinii drepte sunt pe cale de dispariție. Cu toate acestea, stângacii se întâlnesc în viată de zi cu zi cu situații uneori neplăcute. Dacă nu ne credeți, încercați să scrieți cu mâna stângă, să folosiți foarfeca tot cu mâna stângă, sau să deschideți o conservă cu mâna stângă.

A fi stângaci în universul dreptacilor nu este ușor în viața de zi cu zi. Stângacii sunt nevoiți să folosească obiecte gândite pentru dreptaci, cum ar fi: stiloul, ascuțitoarea, foarfeca, ceasul, tastatură computerului, mouse-ul, cuțitele, caietele cu spirală, desfăcătorul de conserve, tirbușonul, bumerangul, instrumentele muzicale, etc.

De aceea, ne dorim că oamenii să conștientizeze dezavantajele pe care oamenii stângaci le au într-o lume dominată de dreptaci. 

Stângăcii au chiar și o zi internațională a lor, Ziua internațională a stângacilor, care se celebrează anual la 13 august. Marcarea acestei zile are în vedere creșterea gradului de conștientizare publică asupra avantajelor și dezavantajelor de a fi stângaci.